مدرسه

از زندگی و کار در اروپا
نسخهٔ تاریخ ‏۴ اکتبر ۲۰۲۲، ساعت ۱۲:۰۲ توسط Mary (بحث | مشارکت‌ها) (←‏مدرسه راهنمایی)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

مراحل تحصیلی در آلمان

  • primarstufe یا همان مدرسه ابتدایی
  • Sekunderstufe 1 یا همان مدرسه راهنمایی
  • Sekunderstufe 2 دبیرستان و مرحله بالاتر برای گرفتن دیپلم می باشد

مدرسه ابتدایی

Primarstufe از کلاس اول تا کلاس چهارم ابتدایی می باشد. البته در بعضی ایالتها مثل Berlin و Brandenburg ابتدایی شش سال می باشد۔

زیر مجموعه آن دونوع دبستان وجود دارد:

  1. Grundschule: یک مدرسه عادی می باشد.
  2. Förderschule: برای بچه های که از لحاظ ذهنی یا جسمی نیاز به کمک بیشتری دارند می باشد۔

معلم ابتدایی از کلاس اول تا کلاس چهارم تغییر نمی کند و یک نفر می باشد۔ و این به این دلیل است که در این مدت چهار سال معلم شناخت دقیق و کامل و بیشتری از فرزند شما داشته باشد تا بهتر بتوانند راهنمای و انتخاب برای مراحل بالاتر بکنند۔

برای بچه ها در دو سال اول ابتدایی سیستم نمره دهی وجود ندارد۔ ولی سال سوم و چهارم ابتدایی با سیستم نمره دهی آشنا می شوند۔

مدرسه راهنمایی

  1. Förderschule: مختص بچه های می باشد معلولیت ذهنی و بدنی دارند۔
  2. Haupt Schule:
    1. از کلاس چهارم تا کلاس دهم می باشد. شامل بچه های می شود که سطح درسی شان در حد متوسط می باشد.
    2. اینها می توانند با مدرک کلاس دهم اسبیلدونگ های مختلفی مثل آسبیلدونگ پرستاری انجام دهند که هم درس های تئوری و عملی دارند۔
    3. با مدرک این مدرسه نمی شود وارد دانشگاه شد۔ولی تقریبا بیشتر اسبیلدونگ ها را می شود گرفت۔
  3. Real schule
    1. از کلاس چهارم تا کلاس نهم می باشد برای بچه های پیشنهاد می شود که سطح درسی انها در حد متوسط و ضعیف تر می باشد.
    2. آنها می توانند بعد از اتمام کلاس نهم با آن مدرک، یکسری آسبیلدونگ ها را انجام دهند (آسبیلدونگهای فنی :hand werklich)
    3. مدرک پایانی کلاس نهم Haubtschul abschluss نام دارد۔ با این مدرک نمی توانند وارد دانشگاه شوند۔
  4. Gymnasium
اردوی تفریحی
معمولا از کلاس ۷ Gymnasium و Real schule شاگردان با موافقت اولیا و پرداخت هزینه میتوانند به اردوهای تفریحی یک هفته ای به شهر ها یا کشور های اطراف بروند.

دبیرستان

  1. Gymnasium schule
    1. بالاترین نوع مدرسه یا همان دبیرستان می باشد که شامل بچه های می شود که باهوش تر و سطح درسی انها بالاتر می باشند.
    2. در این مدارس تا کلاس دوازدهم و در بعضی استانها تا کلاس سیزدهم (مثل ایالت بایرن ) درس میخوانند و دیپلم میگیرند.
    3. با همان دیپلم یا Abitur با توجه به نمره هایشان در رشته های مختلف وارد دانشگاه شوند۔
  2. Gesamt Schule
    1. تقریبا مثل Gymnasium می باشد که این هم تا کلاس دوازدهم و سیزدهم می باشد۔
    2. مدارس دو بار در سال کارنامه یا همان Zugnis ارائه می دهند اولین کارنامه در ماه ژانویه januer و دومین کارنامه اخر سال تحصیلی قبل از تعطیلات تابستانی صادر می شود۔
    3. طبق این کارنامه و نمرات بچه ها می توانند کلاس بالاتر بروند یااگر نمره های خوبی کسب نکرده باشند باز باید در همان کلاس ادامه دهند (Wieder holen)

گروه بندی کودکان و دانش آموزان تازه وارد به آلمان

کودکان و نوجوانانی که تازه وارد المان شده اند یا وسط سال تحصیلی وارد المان می شوند با توجه به پیش زمینه ی زبان المانی انها ،که در چه سطحی می باشد به ترتیب در سه گروه قرار میگیرند

1-Will kammen klassen

2-vorbreitung klassen

3--ü-Klassen

که در این کلاسها بچه ها زبان المانی و قوانین المان را یادمیگیرند،و بستگی به توانایی و استعداد فرزند شما دارد که تا چه زمانی در این کلاس ها بمانند۔

معمولا بین شش ماه تا دو سال زمان میبرد تا برای بچه ها تصمیم گیری شود که چه سطحی را ادامه دهند۔

مدارس دولتی و خصوصی

به صورت کلی شما برای ثبت نام فرزندتون در مدرسه دو انتخاب مدرسه دولتی و خصوصی رو دارید. معمولا مدارس خصوصی کوچک شاگردهای کمتری دارند که این مزیت را به دانش اموزان میدهد که معلم زمان بیشتری را به اموزش و رفع اشکال هر زبان اموز اختصاص دهد. مدارس دولتی عموما ۳۰ تا ۳۵ شاگرد در هرکلاس دارند.

  1. مدرسه دولتی
    برای مدرسه دولتی، به محض ملده شدن فرزند زیر ۱۸ سال شما، اسمشون در سیستم ثبت میشه و نامه ای برای شما ارسال میشه که ۱۴ روز وقت دارید که فرزند رو در SIZ (Schulinformationszentrum) ثبت کنین.سپس از SIZ وقت بگیرین. مدارکی که باید برای مراجعه به SIZ به همراه داشته باشید:
    • برگه ی ملده
    • پاسپورت کودک
    • پاسپورت والدین
    در SIZ یک تست میگیرن از کودک در حد دو صفحه نقاشی و خواندن حروف و سپس مدرسه رو بر حسب نزدیکی به خونه معرفی میکنن.
    در تست SIZ اگر فرزند شما نتونن آلمانی حرف بزنن، برای یادگیری زبان به مدارسی ارجاع میشن که داخلشون زبان آموزش داده میشه. بسته به میزان یادگیری اونجا میمونن و آموزش میبینن تا بتونن وارد کلاس سطح خودشون بشن.
    توصیه: اگر قصد مهاجرت دارید برای یادگیری زبان فرزندانتون داخل ایران اقدام کنید.
  2. مدرسه خصوصی
علاوه بر مدرسه ی دولتی انتخاب ثبت نام در مدارس خصوصی رو هم دارید، که این مدارس ممکنه تا ۸۰۰ یورو (و شاید حتی بیشتر) در ماه هزینه خواهند داشت. خدمات مدارس خصوصی با مدارس دولتی تفاوت چندانی ندارن!
برای اطلاعات بیشتر راجع به این مدارس، اونها رو به همراه اسم شهری که هستید سرچ کنید.

نکات مهم برای ثبت نام کودکان در مدرسه

  • ترجمه كارت واكسن رو همراهتون داشته باشيد . احتمالا كودكتون بايد بره با فاصله شش هفته دو تا واكسن شش سالگي بزنه. كه بار اول رو گاهي قبل ثبت نام ميخوان، اگر وقت نباشه بعد ثبت نام. با خيال راحت واكسن بزنيد براش، درد و تب بعدش اصلا نداره (هم تجربه شخصی و هم تایید پزشک این رو ثابت کرده واکسن ها درد بازو و تب ندارن)
  • اگر ظرفیت داشته باشن، ازتون ميپرسن که مايل هستید كودكتون تا ۱۲ ظهر باشه يا تا ۴ عصر. و معمولا خودشون تا ۴ رو پيشنهاد ميدن، براي انجام تكاليف و قصه و بازي به زبان آلمانی!
  • اگر مايل بوديد و جا نداشتن، اسم فرزندتون رو میتونید در لیست رزرو قرار بدید.
  • يه ليست از كتاب و لوازم التحرير ميدن كه تهيه كنيد كه حدودا ۱۵۰ تا ۲۰۰ يورو هزينه داره. گزينه هایی هم هست كه از مدرسه كتاب دسته دوم بخريد يا امانت بگيريد. البته براي كتاب هاي كار نه، براي كتاب هاي روخواني كه نياز به نوشتن و حل كردن داخل كتاب نداره و پيشنهاد خوبی هم می‌تونه باشه. چون هر كتابشون حدود ۲۰ يورو قيمت داره.
  • معمولا بچه های ابتدایی برای مدرسه کیف های مخصوصی دارن كه بين ۱۵۰ تا ۳۰۰ يورو قيمتش هست. البته اواسط سال تحصیلی گاهی فروشگاه ها توی انبارشون دارن و اونها رو با تخفیف، بین ۴۰ تا ۶۰ یورو میفروشن. که سال بعد محصول جديد بيارن.
  • منشي مدرسه احتمالا ازتون ميپرسه كدوم تعاليم مذهبي رو دوست داريد كودكتون ببينه، كاتوليك يا پروتستان يا هيچ كدوم و صرفا تعاليم اخلاقي، كه بين اين سه تا ميتونيد براي زنگ ديني شون انتخاب كنيد.
  • ممکنه لازم باشه در ایالت‌های مختلف مبالغی رو هم بابت پول نهار به مدرسه دولتی پرداخت کنید (مثلا ۳.۶ یورو در روز در رایلند فالتز) ولی بقیه موارد در این مدارس (دولتی) رایگان هستن.
  • مهد ها اغلب پر هستن، قبل از اومدن به آلمان برای رزرو مهدکودک از طریق ایمیل اقدام کنید.
  • اگر مجبور هستید كه به خاطر شغل يا تحصيل كودكتون رو به مهد بسپارید، در حالي كه مهد خالی پیدا نمیکنید، ممکنه بهتون پرستار ( Tages Mutter) معرفي ميشه. Tages Mutter (معمولا) خانومي هست كه توي خونه خودش حداكثر پنج تا بچه رو نگه ميداره و زير نظر اداره مهد كودك ها فعاليت ميكنه. در این مورد و اینکه چقدر هزینه داره و چقدرش رو دولت تقبل می‌کنه هم در ایالت خودتون سوال کنید.
  • ممکنه جزییات این مراحل و موارد در شهرهای مختلف متفاوت باشه به همین خاطر این متن رو فقط به عنوان نمونه و سرنخ در نظر بگیرید و دقیقش رو از ادارات و مقامات محلی خودتون بپرسید.